Wonenplus vindt u op de Gezondheidsbeurs 2020

Kom naar de Gezondheidsbeurs

Op zondag 26 januari, van 10.00-15.00 uur, wordt in het Telstar/Rabobank IJmondstadion alweer  voor de zevende achtereenvolgende keer de succesvolle Gezondheidsbeurs Velsen gehouden. Ook Wonenplus-Velsen zal hier aanwezig zijn.

Testen en preventie

Doel van de Gezondheidsbeurs is het promoten van een gezonde leefstijl speciaal voor 40+ers. Op de beurs kunnen bezoekers gratis een kijkje nemen bij organisaties op het gebied van medische preventie, vitaliteit en bewegen, gezonde voeding, zorg en welzijn. Voor een gratis gehoortest of kort consult bij een psycholoog dient men zich vooraf aan te melden via de site www.hoegezondbenik.nu.

Positieve gezondheid

Nieuw dit jaar is de mogelijkheid voor bezoekers om hun ‘positieve gezondheid’ te laten testen tijdens twee workshops daarover. Bij ‘Positieve Gezondheid’ wordt er breder gekeken dan alleen naar het ‘niet ziek’ zijn. Gezondheid heeft ook te maken met kwaliteit van leven, met goed in je vel zitten en een zinvol leven leiden. Geestelijk welbevinden, voldoende sociale contacten en dagelijks goed kunnen functioneren maakt dat een mens zich gezonder voelt.

Op de Gezondheidsbeurs Velsen komen al deze aspecten aan bod. De bezoeker kan verschillende beweegvormen zien of uitproberen, informatie krijgen over vrijwilligerswerk, cursussen en over gezonde voeding.

Contact

De Gezondheidsbeurs Velsen  wordt georganiseerd door Stichting Welzijn Velsen en Healthcareconnect in samenwerking met de gemeente Velsen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nicole Sheridan of Ad Otten via e-mail buurtsport@welzijnvelsen.nl of telefoon 0255-510186 (De Spil).