Hulp bij invullen belastingaangifte

Hulp bij het invullen van belastingaangifte

Vindt u het steeds moeilijker zelf uw belastingaangifte te doen, dan biedt Wonenplus Velsen u de mogelijkheid gebruik te maken van het team belastingaangifte. Om gebruik te kunnen maken van de belastinghulp van Wonenplus Velsen is het noodzakelijk lid te zijn of te worden van Wonenplus Velsen.

Een groep deskundige vrijwilligers, die bij u thuis assistentie verleent bij het invullen van uw belastingaangifte. Het bijzondere van Wonenplus is, dat zij dit op afspraak doen bij u in uw eigen omgeving. De gekwalificeerde belastingvrijwilligers nemen eerst de tijd kennis met u te maken, want het gaat immers over heel persoonlijke zaken.

Let op! Velen krijgen bericht van de belastingdienst, dat het invullen van het belastingformulier niet meer nodig is. Het is echter aan te raden tóch aangifte te doen als u extra zorgkosten heeft gemaakt!

Het gaat om aangiften die betrekking hebben op box 1 (inkomen, buitengewone uitgaven, eigen woning en giften e.d.) en voor box 3 die een (heffingsvrij) vermogen hebben tot 30.846 euro, voor mensen met een fiscaal partner is dat het dubbele.

Meld u tijdig aan voor het invullen van het belastingformulier. Als u in maart het ingevulde belastingformulier formulier kunt terugzenden dan is de teruggaaf voor 1 juli. Wordt u in april geholpen dan kan het voorkomen dat de teruggaaf later is. De verplichte aangifte moet voor 1 mei.

Lid worden

Om gebruik te kunnen maken van de belastinghulp van Wonenplus Velsen is het noodzakelijk lid te zijn of te worden van Wonenplus Velsen. De kosten van een abonnement zijn afhankelijk van uw woonsituatie. Voor huurders van het Woningbedrijf Velsen; Velison Wonen; Woningbouwvereniging Brederode is dit 10 euro per kalenderjaar. Voor alle andere leden zijn de abonnementskosten 20 euro per jaar. Het verschil in het abonnementsgeld heeft te maken met een tegemoetkoming van het abonnement voor huurders van de Woningcorporaties in Velsen.

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden, bel naar het Meldpunt van Wonenplus Velsen of vul uw verzoek in via de website van Wonenplus Velsen, dan wordt u z.s.m. geholpen, telefoon 0255-518888 en website www.wonenplus-velsen.nl

De kosten van deze dienst zijn: 15 euro per formulier.