U kunt bij ons terecht voor kleine klusjes in en om het huis, lichte tuinwerkzaamheden, hulp bij administratie en belastingaangifte, boodschappen en het instellen van apparatuur.

boodschappen

Boodschappen

Er zijn veel supermarkten die ook thuis bezorgen mits u minimaal €50 euro besteedt. Dat is een prima optie als u veel boodschappen nodig heeft en als u weet hoe het werkt met bestellen via internet. Als u alleen woont heeft u vaak niet zoveel boodschappen nodig. En voor sommigen is het bestellen via internet te ingewikkeld.

Als boodschappen doen voor u (even) niet meer mogelijk is en bestellen via internet ook geen optie is, dan kunt u Wonenplus Velsen inschakelen. Een vrijwilliger doet dan uw boodschappen en brengt die bij u thuis.
Kosten: € 2,00 per bezorging.

Wilt u liever mee met de boodschappen? Dan doen we het samen.
Kosten: € 1,50 per enkele rit plus 30 cent per kilometer.

boodschappen
apparatuur instellen

Apparatuur instellen

Heeft u een nieuwe televisie, computer, tablet of telefoon? Of ander apparaat dat ingesteld moet worden? U kunt Wonenplus Velsen vragen om hulp bij het instellen van deze apparatuur. Er komt dan een vrijwilliger bij u langs die verstand van zaken heeft om er voor te zorgen dat u snel televisie kunt kijken, internet kunt gebruiken of kunt bellen.
Kosten: starttarief €4,50 (ook als de vrijwilliger op de fiets komt) en €4,50 per uur of €2,25 per half uur. Er wordt minimaal 1 uur in rekening gebracht.

apparatuur instellen
klusjes in huis

Klusjes in huis

Een lamp vervangen, het in elkaar zetten van een (Ikea) kastje, anti-inbraakvoorzieningen aanbrengen, een rolgordijn ophangen…er zijn talloze klusjes in huis waarvoor u Wonenplus Velsen kunt inschakelen als u het zelf niet meer kunt. Er komt dan een vrijwilliger bij u thuis die het voor u regelt.
Kosten: starttarief €4,50 (ook als de vrijwilliger lopend of op de fiets komt) en €4,50 per uur. Er wordt minimaal 1 uur in rekening gebracht en een klus mag niet langer dan 2 uur duren.

klusjes in huis
Tuinklusjes

Tuinklusjes

Heeft u een tuin en heeft u hulp nodig om deze te onderhouden? Wonenplus Velsen regelt een vrijwilliger die uw gras maait, het onkruid wiedt en wat takken snoeit. Uiteraard gaat het hierbij om lichte tuinklusjes die niet langer dan 2 uur duren. Voor het grote werk moet u een hovenier inschakelen.
Kosten: starttarief €4,50 (ook als de vrijwilliger op de fiets of lopend komt) en €4,50 per uur. Er wordt minimaal 1 uur in rekening gebracht en een klus mag niet meer dan 2 uur duren.

Tuinklusjes
administratie

Administratie

Rekeningen betalen, een incasso regelen, papierwerk ordenen, het kan zijn dat u daar wat hulp bij nodig heeft. Heeft u iemand nodig die één keer komt om alles met u op orde te brengen of heeft u iemand nodig die regelmatig langskomt om samen met u de administratie te doen, neem contact op met Wonenplus Velsen en wij regelen het voor u.
Kosten: starttarief €4,50 (ook als de vrijwilliger lopend of op de fiets komt) en €4,50 per uur. Er wordt minimaal 1 uur in rekening gebracht en de klus mag niet langer dan 2 uur duren.

administratie
belastingzaken

Belastingzaken

Eén keer per jaar moet iedereen er aan geloven: de belastingaangifte. Wonenplus Velsen regelt voor u een gekwalificeerde vrijwilliger die u helpt bij het invullen van uw belastingpapieren.
Kosten: u betaalt €15 per ingevuld formulier. Er worden geen andere kosten in rekening gebracht.

belastingzaken

Bezoek

administratie
belastingzaken

Vervoer

Wonenplus kan voor u een vrijwilliger regelen die u met zijn eigen auto naar een arts of ziekenhuis brengt. Ook als u een andere dringende afspraak heeft  kunt u gebruik maken van het vervoer van Wonenplus Velsen.
Kosten: u betaalt € 1,50 per enkele rit plus 30 cent per kilometer.

Voorwaarden en vergoedingen

De inzet van vrijwilligers is onder voorbehoud van beschikbaarheid.
Wonenplus Velsen is niet aansprakelijk voor schade die niet valt onder de aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering voor vrijwilligers van Stichting Welzijn Velsen.

  • De klus mag niet meer dan 2 uur in beslag nemen.
  • Alleen als abonnee kunt u een beroep doen op Wonenplus Velsen.
  • Het starttarief is altijd €4,50, ook als de vrijwilliger lopend of op de fiets komt.
  • Per uur wordt €4,50 in rekening gebracht als vrijwilligersvergoeding.
  • Per half uur wordt €2,25 in rekening gebracht als vrijwilligersvergoeding.
  • Er wordt minimaal 1 uur in rekening gebracht.
  • Alle prijzen zijn onder voorbehoud
  • U hoeft geen BTW te betalen.
  • De kosten voor eventuele noodzakelijke materialen zijn voor uw rekening.
  • De vergoeding voor het werk van de vrijwilliger wordt meteen na de uitvoering contant aan de vrijwilliger betaalt.

Ik wil abonnee
worden!
space

Ik heb een
klus/verzoek!
space

Ik wil
vrijwilliger
worden!